Lotus redevine Team Lotus din 2011

Tune Group, firma deținută de Tony Fernandes și Kamarudin Meranun, a cumpărat Team Lotus Ventures Ltd, compania condusă de David Hunt din 1994, când acesta a cumpărat rămășițele echipei britanice. Astfel, malaezienii preiau moștenirea lui Colin Chapman și marca acestuia.

Kamarudin, Nasa și cu mine suntem încântați că am dus la capăt tranzacția –  e greu de exprimat ce înseamnă pentru noi să spunem că suntem Team Lotus, unul din numele iconice din lumea motorsportului și am muncit din greu pentru a ne îndeplini acest vis.

Vorbind despre legătura dintre noua echipă și marca lui Chapman, Fernandes mai adaugă:

A contat foarte mult pentru noi ca Lotus Racing și Team Lotus să devină aceiași entitate, să unim trecutul cu prezentul. Am avut un an reușit cu Lotus Racing și mulțumim Proton, Group Lotus și tuturor partenerilor noștri pentru rolul jucat în acest prim an. Dar acum scriem un nou capitol, cu o echipă Lotus mai puternică, pe și în afara pistei. Cu toții așteptăm provocările ce vor veni (…) Un nou vis începe de azi: Team Lotus a revenit.”

David Hunt, fratele mai tânăr al campionului mondial James Hunt, cel care a cumpărat echipa Lotus în 1994, echipă falită la acel moment și care acum a vândut numele grupului Tune, declară:

Sunt mulțumit că în sfârșit a venit ziua. În ianuarie 1995, când a trebuit să concediez personalul credincios al Lotus le-am promis (lor, fanilor și mediei) că voi face cumva ca numele Lotus să revină. Nici nu bănuiam cât de greu va fi. Oricum ar fi, nu aș fi lăsat ca realizările extraordinare ale lui Colin Chapman să moară (…) Predau astfel munca de custode al istoricului brand lui Tony, Kamarudin și Nasa și sunt încrezător în faptul că predau frâiele unei echipe care deține resursele financiare, pasiunea, energia, viziunea și hotărârea pe termen lung de a da numelui Lotus posibilitatea de a reveni la vârful grilei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s