Rubens Barrichello aniversează 300 de curse

Unul din cei mai populari piloți ai padocului F1, sufletistul brazilian Rubens Barrichello aniversează la Spa-Francorchamps ce-a de a 300-a cursă a carierei, cu 40 de curse mai mult decât omul clasat pe poziția a doua (nimeni altul decât Michael Schumacher) și cu 45 față de Ricardo Patrese, aflat pe locul al treilea cu 255 de curse.

Sunt privilegiat pentru că am fost prezent atât de mult timp în acest sport și e grozav să ajungi la un asemenea record. Mă aflu pe val și plănuiesc să fiu competitiv și în continuare” a declarat Rubinho. Brazilianul, intrat în Formula 1 în 1993, a stabilit câteva recorduri în lunga sa carieră: cel mai tânăr pole sitter la Spa în 1994, 134 de curse în puncte (record bătut doar de Schumacher), cea mai mare distanță în timp între primul și cel mai recent podium (1994 Pacific GP – 2009 Monza). Cu toate că a avut rezultate bune atât cu Jordan (a scăpat ca prin urechile acului în 1994 din accidentul de la San Marino) cât și cu Stewart, au trecut 123 de curse până să câștige prima sa cursă alături de Ferrari în 2000 la Hockenheim, plecat de pe poziția a 18-a.

La petrecerea din padoc dată în cinstea sa la boxele Williams, Rubens a primit o medalie din partea lui Bernie Ecclestone, un poster creat de Mantovani cu toate realizările sale și o bicicletă Williams din partea Cosworth. Echipa a mai realizat și o broșură cuprinzând în texte și imagini realizările pilotului din Sao Paolo. Desigur, nu a lipsit momentul în care Rubens a izbucnit în lacrimi la vizionarea unui film care rezuma cele 300 de curse ale sale. Dintre piloții prezenți a lipsit fostul său coleg, Michael Schumacher. Acesta i-a trimis un SMS prin care îl felicită și își cere scuze pentru incidentul din cursa trecută.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s