Magicianul, cangurul și iepurașul

Cum adică nu v-ați prins? Magicianul este doar unul în Formula 1, are și față de scamator versat, iar numele e predestinat: Bernie. El e cel care din mai nimic reușește să ne strângă duminică pe toți în jurul televizoarelor. După startul de la Hungaroring mi-am zis, ca și Webber și restul… clasamentul final e ca și stabilit. Să vedem cum îl depășește Webber pe Alonso la pituri și apoi pot să ațipesc liniștit. Vettel probabil că nu și-a venit să creadă ce mană i-a intrat la start: singurul pericol fusese neutralizat de Ferrari-ul lui Alonso. O după-amiază așa ușoară n-a mai avut de mult…

Magicianul însă nu vrea spectatori plictisiți și adormiți. Așa că piesa pierdută de Liuzzi a fost pretextul necesar pentru a băga safety car-ul în pistă. Am zice că după poveștile de la Monaco și Valencia suntem experți în regulamentul safety car-ului. Știm totul despre SC Line1, SC Line2, micile pragrafe interpretabile s-au rescris, ce iepuraș ar mai putea ieși din joben? Ei bine… știm cu toții ce a ieșit: cangurul, din nou!

Iepurașul cel alb și candid a rămas iarăși pe fundul pălăriei, nervos și frustrat de cum a reușit iarăși să rateze victoria plecând din pole. De fapt o știe și el de ce s-a întâmplat așa: restartul l-a prins picotind sub soare, nu și-a dat seama că SC-ul intră la pits. Asta ori echipa i-a sugerat să-l întârzie pe Alonso cât mai mult la restart.

Dincolo de fabulă, Mark Webber a meritat victoria asta, cursa amintindu-mi de cea făcută de Schumi prin ’98 (parcă) când a câștigat cu 3 pit-uri și câteva zeci de qualifying laps înșirate perfect. Și dacă Schumi a câștigat 7 campionate mondiale făcând astfel de isprăvi, poate că și Mark o merita unul, chiar dacă e un pilot second-hand în viziunea unora, printre care se numără și patronii săi filo-nemți.

Mark merita să fie primul în 2010 pentru că până acum a condus cu mintea, cu inima și cu fair-play învingându-și adversarii doar pe pistă. La începutul sezonului am vazut în Webber doar o șansă irosită, șansa de a avea un campionat echilibrat. Am spus că dacă Kimi ar fi fost în acel monopost ar fi fost o lupta mai echilibrată cu Seb. Acum trebuie să-i mulțumesc lui Mark pentru că ne-a dovedit contrariul și că a luptat ca un leu până acum. Sper că o va face și că va fi lăsat să o facă și în continuare. Ne apropiem de ultimul tur de pistă al campionatului, când nu mai e timp de pași în lateral. Numerele încep să se adâncească iar cele ale lui Button, chiar dacă arată bine, sunt cam înșelătoare. Avem o cursă în 4, care e foarte posibil să rămână 3 sau chiar 2 după sfârșitul sezonului european. De acum săbiile vor ieși din teacă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s