Circuite: Hungaroring, Ungaria

Etapa a 12-a a campionatului din acest an marchează a 25-a cursă pentru circuitul ungar. Descris ca un circuit plictisitor, cu foarte puține depășiri, circuitul aflat lângă Budapesta a fost încercarea Formulei 1 de a pătrunde dincolo de cortina de fier.

Calificările sunt importante aici iar un pilot bun poate reține plutonul în urma sa într-o mașină mai slabă. Asta nu înseamnă că nu există posibilități de depășire. Vremea s-a arătat întotdeauna favorabilă, din 24 de curse disputate, doar una a fost pe ploaie.

Prima cursă, disputată în 1986 i-a văzut pe Senna, pole-sitter și Piquet, câștigătorul cursei, luptând roată la roată.

A patra cursă, din 1989, este probabil cea mai celebră: Mansell, „Il Leone”, plecat de pe poziția a 12-a, trece spectaculos de Senna pentru a câștiga cursa.

17 ani mai târziu, în 2006, Button, plecat de pe poziția a 14-a, câștigă prima sa cursă pentru Honda, în fața lui De La Rosa și Heidfeld. Vi-l amintiți poate pe James Allen comentând pentru ITV:

Printre întâmplările demne de menționat legat de circuitul maghiar este și cea în care Damon Hill, campionul en titre, aflat la echipa Arrows, una din cele mai slabe echipe în acel an, reușește să îl depășească pe Schumacher, doar pentru a pierde prima poziție în fața lui Jaques Villeneuve. E uimitor ce a reușit Hill în acel Arrows Yamaha (vedeți la minutul 4:40).

Hill în 1993, Alonso în 2003, Button în 2006 și Kovalainen în 2008 au avut parte de primele lor victorii în Formula 1 pe acest circuit.

Din întâmplările mai puțin plăcute petrecute pe această pistă putem aminti debutul războiului Alonso – Hamilton – McLaren – FIA în 2007, explozia motorului lui Massa cu 3 tururi înainte de final, conducând cursa, în 2008 și accidentul teribil al aceluiași Massa în 2009, când un arc căzut de la mașina lui Barrichello i-a lovit casca.

Lungime: 4.831km (2.722 mile)
Tururi: 70
Orientare: sensul acelor de ceasornic
Viraje: 14
Record de pistă: 1:19.071 / M. Schumacher / Ferrari / 2004

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s