Formula 2. Portimao. Cursa 2

În calificările de dimineață , Mihai a testat limitele mașinii, urcând și coborând între pozițiile 5 și 10. Cu aproape 3 minute înainte de încheierea sesiunii, pilotul romând s-a retras la boxe, mulțumindu-se cu a 10-a poziție, loc care a devenit al 9-lea în momentul în care Eng și-a ispășit o pedeapsă primită ieri: penalizare cu 10 poziții pe grilă pentru că l-a atacat pe Stoneman pe pistă. Austriacul a căzut astfel de pe 2 pe 12. Ca și în cursa de ieri, Jolyon Palmer pleacă din pole, al 5-lea pole al britanicului. Mihai s-a încadrat la 0,831 de timpul liderului, timpii săi pe sectoare fiind competitivi.

La startul cursei, Mihai a pornit liber pe exteriorul primului viraj, apoi a reintrat în pluton, a luptat și a câștigat 2 poziții. Reușind să se ferească de vacarmul pornit în urma sa, Marinescu continuă frumos pe poziția a 7-a până când Clarke îl lovește pe Snoeks, ambii ieșind de pe circuit. Pilotul nostru mai câștigă astfel 2 poziții și încheie un pluton format din Dean Stoneman, Palmer, DeMarco și Bailly. În urma sa, pentru tot restul cursei se duelează Bratt și Eng. Pe parcurs, brașoveanul pierde contactul cu cei din fața sa însă merge constant mai bine ca cei din urma sa și termină cursa pe un singuratic loc 5.

Mihai reurcă astfel în clasamentul general pe 9, cu 42 de puncte. După vineri și sâmbătă, când inginerii lui Mihai nu au reușit să anticipeze pista, plus o prestație mai slabă din partea lui, pilotul nostru reușește întâi să își apere poziția câștigată foarte bine în prima cursă (cu o mașină lovită) și apoi să își egaleze cea mai bună performanță de până acum în F2 în cursa de astăzi. Urmează Brands Hatch, unde Mihai nu a mai alergat în trecut, însă speră să lupte pentru podium.

Anunțuri

2 răspunsuri la „Formula 2. Portimao. Cursa 2

  1. Bine ca s-a terminat frumos weekendul pentru Beu!
    Dar chiar „urmeaza” Brands Hatch si pentru Beu? Nu prea inteleg exact problematica cu sponsorul.
    Adica se aude ca nu l-ar mai sustine (din ce vad scris pe blogul lui). Stii tu concret cum sta treaba cu cei de la KG?

  2. Catalin, doar intuiesc asta. Comentatorul de la Eurosport a avut intotdeauna dreptate (pana acum) in ceea ce priveste participarile lui MM si a spus că va merge si la Brands. Dar o sa aunt sigur, cum revine Mihai in tara. Oricum, mi-a zis ca urmeaza sa scrie pe blog cum revine.

    Foarte multe nu stiu nici eu, am aflat lucruri marunte ba de la cineva aflat la circuit, ba de la Mihai, intre curse.

    Sponsorul vroia rezultate de la Mihai. Pe de alta parte, poate insista si el si il mai intoarce din drum. Treaba e ca, pe langa probleme tehnice, el este foarte presat si de situatia banilor. Iti dai seama, mai are 4 etape, se afla intr-o pozitie in urma celor din fata si nu vrea sa renunte asa usor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s