Webber > Vettel

Vlad debutează pe F1GP cu o scurtă analiză asupra cursei de azi. La mai multe Vlad!

După cursa asta aproape că pot să zic și eu: în sfârșit!!! Aproape, pentru că o luptă pentru prima poziție între cei mai recenți 2 campioni mondiali a fost anulată de ordine de echipă. Ordine de echipă, adică un Button care îl face pe Hamilton într-un ac de păr PE EXTERIOR nu are cum să piardă, în câteva viraje, 1-2 secunde. Și mai apoi să rămână așa până la sfârșit. C’mon!!!

Da’ , să încep cu începutul. Interesantă depășirea lui Button asupra unui Schumi „dezruginit”. Cred că a fost foarte evident că McLaren sunt șefii în momentul de față, sau sunt RedBull ăia? Mercedes… da. Ferrari în continuă cădere de formă, cu un Massa plat ca numele (no offence), 0 depășiri, și un Alonso care deși weekendul ăsta nu prea a făcut nimic, tot a câștigat 5 poziții. Pit stop în turul 12 (58-12=?? tururi pe aceleași gume). By the way, nasol mod de a celebra 800 de curse în F1. A, și la Mercedes… Schumi în fața lui Rosberg (gap 1.1s).

După opriri e cam așa: Webber, Vettel, Hamilton, Button. Bine, frumos. McLaren la nivelul de a-i ataca pe cei cu aripi, Hamilton chiar reușește să umple retovizoarele neamțului de câteva ori. Dar atât. Pauză. Părerea mea e că această cursă a avut 2 puncte culminante.

Ajungem deci la primul punct culminant. RedBull-ii sunt prinși de Speed Trap… haha. Dar Vettel e mai adânc în plasă. Ochi nemțesc, vede loc pe interiorul colegului, cât pentru mașina lui. Sau mai puțin, nu contează… păcat de Webber. Chiar merita încă o victorie la cum merge în ultimul timp. Al doilea punct culminant, Button – Hamilton. Sincer nu mă așteptam să văd așa ceva după ceea ce tocmai pățiseră cei de la RedBull. Dar s-a întâmplat!! Jenson îl atacă pe Lewis, și chiar trece de el în primă fază. Nu pleacă bine din viraj și astfel Hamilton trece iar de el. Apoi… punct.

E foarte ciudat să vezi că niște piloți ca Button și Webber, care ani de zile au fost și ei, să fie, se trezesc brusc la realitate, și devin cam cei mai cei. Button îl atacă pe Hamilton (când am auzit că se mută Jenson la McLaren l-am crezut cel mai idiot și nu mi-am imaginat ca o sa facă vreodată așa ceva) și Webber e la al nu știu câtelea pole consecutiv, deasupra unui Vettel, care, fragmentat de problemele mecanice… s-a cam dus.

Anunțuri

Un răspuns la „Webber > Vettel

  1. Orice s-ar zice, se stie ca Webber nu e genul care sa se lase depasit prea usor 😀 Vetel ar fi trebuit sa stie ca el ar trebui sa cedeze. Mie mi se pare ca australianul l-a cam inghesuit pe german in stanga si asta a mers increzator, nevenindu-i sa creada ca propriul coloeg i-ar face asa ceva. Dar in final, pacat de Webber, ar fi fost sansa lui. Vettel mai are de crescut un pic si are si timp.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s