Impecabilul Jens, spectaculosul Lewis!

Acesta este cuplul cel mai interesant pe care l-am văzut de când mă uit la F1. McLaren au dat din nou lovitura, cred că au cel mai complet duo de la Senna – Prost. Au încercat asta acum câțiva ani cu Alonso și Hamilton însă au greșit compoziția. Acum au perfecțiune, inteligență și maturitate în Button dar și talent, agresivitate și potențial în Lewis. Împreună se completează în pilotul perfect… cel care pe vremuri se numea Michael. Cuplul lor este foarte benefic pentru imaginea sportului, simbolizând 2 căi atât de diferite de a învinge. Ambele fair, corecte. Ambii piloți au o imagine pozitivă: Button e simpatic și relaxat iar Lewis e tânăr și oferă spectacol. Nimeni n-ar fi pariat pe Button în fața lui Lewis, în special pe ploaie. Sceptrul de rege al ploii a fost pasat de la Senna la Schumi și mai apoi spre Alonso, Vettel și Hamilton. Adică cei binecuvântați cu talent, spectaculoși, cărora condițiile adverse le priesc.

Button a câștigat în 2010 de 2 ori pe ploaie, mergând im-pe-ca-bil și alegând cauciucurile mai bine decât întregi echipe de tehnicieni, atât de la McLaren cât și de la adversari. Atât la Melbourne, cât și la Shanghai am fost 100% convins că se aberează, că tot ce face e să înoate împotriva curentului, doar-doar iese ceva. Ei bine, n-a fost așa și Jenson a reușit să ne uimească pe toți. Sper că va continua așa!

Celălalt pilot McLaren a ales calea dificilă (în ultima clipă chiar) tăind-o spre pituri și apoi depășind tot ce-a avut în față. A beneficiat și de clemența oficialilor (care au băgat al doilea safety car doar ca să strângă rândurile) când ar fi putut fi pedepsit pentru ca s-a înghesuit aiurea lângă Vettel pe linia piturilor.

De data asta nimic despre RedBull. Au excelat, ca de obicei în calificări dar în cursă n-au făcut mare brânză. Aș vorbi despre Kubica, iarăși excelent pe Renault, dacă Petrov n-ar fi avut un final de cursă excelent, în care l-a depășit și pe Webber! Well done, clar este rookie of the year, aici pentru a rămâne, sper! Alonso l-a făcut de poveste pe Felipe și l-a lăsat în ceață dupa ce i-a purtat trena vreme de 2 curse și ceva. Nico l-ar fi depășit cu un tur pe Schumi daca nu era safety car-ul. Schumi a facut una din cele mai penibile curse din carieră. Niciodată nu l-am văzut așa de jos. Îmi aduc aminte că la un Hungaroring a fost depășit cu un tur de Alonso dar chestia aia s-a datorat pneurilor. Acum, coechipierul lui l-a dominat copios ba încă pe ploaie… unde e the rainmaster? Și, coiful ăla roșu arată aiurea rău în săgeata argintie… de parcă ar suferi de nostalgii. Mult mai cool ar fi fost casca neagră pe care a încercat-o la un moment dat în antrenamente. Dar… acum bietul Schumi numai amenințător nu arată pe pistă. În cursa asta l-au depășit toți cei care au avut o mașină capabilă s-o facă. Ce-ar mai fi de zis despre Shanghai? Că ne-a plăcut? :)

Anunțuri

3 răspunsuri la „Impecabilul Jens, spectaculosul Lewis!

  1. Cam dur cu Schumi, Radu. In prima parte s-a comportat bine, nu a avut masina sa il tina. Insa anii de favoritisme pentru Ferrari si campionatele castigate cu prea rare sclipiri de geniu si mai mult cu lupte de culise se arata abia acum. Asa e, unde e the rainmaster? S-a inecat…

  2. Ssh, asta e asa, sa-l motivez! 🙂 Ti-am zis, mi-e cel mai teama e sa nu fortzeze peste limitele masinii si ale sale. Prefer sa ramana jalon decat sa iasa in parapetzi ca Senna. Doamne fereste!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s