Mihai Marinescu participa la prima etapa a F2 de la Silverstone!

Mihai Marinescu a reușit. Weekend-ul acesta participă la prima etapă de Formula 2 la Silverstone. Cu sau fără ajutorul României, Mihai ne va duce numele cu mândrie pe circuitul britanic. Nu putem decât să îi dorim tot binele din lume și mult succes în cursă. Pe site-ul său, Mihai a scris cu satisfacție despre aceste noutăți, despre câștigul realizat prin participarea la testele oficiale și faptul că pornește de pe picior egal cu ceilalți concurenți.

Un tur onboard la Silverstone cu Mihai:

Etapa de F2 va fi transmisă de Eurosport 2, duminică 18 aprilie, 13.30 (prima cursă) și 15.15 (cursa a doua). Un live timing pe FormulaTwo.com. Free Practice 1 (12:00 – 12:30), Free Practice 2 (15:00 – 15:30) în ziua de vineri, calificările sâmbătă (11:20 – 11:50, 15:25 – 15:55). Vom afișa rezultatele pilotului nostru pe măsură ce le aflăm.

De la  Mihai, aflat la Silverstone în așteptarea zilei de vineri, am aflat că din punct de vedere organizatoric, există o singură echipă tehnică care gestionează cele 22 de mașini. Aceasta este compusă din mecanici și ingineri, fiecare pilot beneficiind de câte un inginer diferit la fiecare cursă. Inițial, toate monoposturile sunt setate identic, inginerul și pilotul putând aduce modificări la suspensii, înălțimi, aero și camber (înclinația unghiului roții față de verticalitatea monopostului). În ceea ce privește rivalii de pe pistă, brașoveanul este încrezător în șansele sale, susținând că greșelile făcute în teste nu le va repeta în cursă.

Ajutat și susținut de tatăl, Mihai are promisiuni în ceea ce privește „un potențial sprijin financiar cu o sumă undeva sub jumătatea bugetului, condiționat însă de performanță, de la bun început. Nu am încă semnat nimic în acest sens, este doar la stadiul de discuție. Restul bugetului e complet în aer și nu pot semna contractul cu organizația F2 din acest motiv, ei vor să angajez tot bugetul.

Mai multe lucruri interesante despre actualii piloți de F1, modul în care Mihai s-a intersectat pe pistă cu Alguersuari, Buemi și Kobayashi și sprijinul din partea României într-un interviu acordat de Mihai site-ului Motorsportnews.ro.

O clasare în primii 3 în F2 îi poate aduce lui Mihai superlicența de pilot FIA. Iar titlul de campion F2 îi poate aduce un test de 2 zile cu mașina de Formula 1 Williams. Este de apreciat faptul că Mihai Marinescu are șanse să piloteze în Formula 1 cu acest sezon de Formula 2 în buzunar. De aceea este important ca Mihai să fie cunoscut în țară și România să îl ajute pe unul din copiii ei care îi poate ducele numele peste hotare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s