3x = lucky!

Toată lumea aștepta ploaia la Sepang. După calificările care au scufundat pe Ferrari și McLaren, ne așteptam la o cursă haotică, cu mașinile plutind printre torenți, ca anul trecut. Ei bine, de data asta totul a mers ca pe roate și Vettel și-a concretizat, în sfârșit supremația. Sepang a oferit o cursă între cei 4 piloți de top plecați taman din vârful dealului. Cursă câștigată de Hamilton și, surprinzător, Massa. Lewis a pornit tare cursa și a avansat rapid prin pluton. Massa a fost constant și a reușit o depășire importantă pe final, în dauna campionului mondial. Alonso a părut încetinit de Massa în cursa de recuperare, trebuind mereu să-l aștepte pe brazilian să treacă, în vreme ce Hamilton croșeta în față. Spaniolul a intrat mai târziu la pit, spulberând apoi recordul pe tur, și ajungându-i rapid pe Button și Massa. Dar exact când îmi frecam mâinile a bucurie că vom avea o palpitantă luptă în 3, Button a adormit. Apoi, din nou surpriză, Alonso n-a reușit să treacă de Button decât într-un gest disperat care l-a costat abandonul din cauza exploziei de motor. La sfârșitul cursei am aflat însă de ce spaniolul n-a fost el însuși pe circuit: pierduse ambreiajul încă de la start. Și dacă Fernando a avut circumstanțe atenunate, Jenson a fost clar pierzătorul cursei celor 4. După un Melbourne de nota 10, la Sepang a rămas corijent.

Ce s-a mai întâmplat în cursă? Nimic notabil. Schumi a abandonat de pe un modest loc 8 iar Sutil și Kubica au făcut curse bune. Webber, depășit de Vettel încă din primul viraj. Dacă n-ar fi fost ploaia sâmbătă, să întoarcă grila pe dos, am fi avut probabil o cursă procesională, ca în Bahrain. Așa, au fost câteva puncte de interes, să ne țină treji.

Cât despre campionat, e condus de Massa. Cum de-a reușit Felipe să se cocoațe în frunte, e un mister. Dar a făcut o cursă bună la Sepang. Echilibrul din clasament e doar aparent, dacă ne gândim că prestațiile lui Seb pe pistă au valorat fix 75 puncte, doar problemele mașinii oprindu-l să aibă un început de sezon similar cu Button anul trecut. RedBull e echipa de bătut și până acum s-au bătut doar ei singuri. Rămâne de văzut dacă vor reuși și ceilalți s-o facă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s