Jenson Schumacher

Cursă frumoasă la Melbourne dar doar din cauza rafalei de ploaie neprevăzute.

Dacă Vettel se plângea de locul 4 din Bahrain, acum a văzut că se poate și mai rău! Dar cât timp Red Bull sunt în frunte aceste necazuri pot fi uitate ușor.

Cu aceeași mașină Webber i-a dat apă la moară lui Hamilton care-l credita cu o retragere la sfârșitul anului. Lewis probabil nu anticipa cât de aproape se va ține australianul de el în cursa. Mai bine tăcea! 🙂

Hamilton a fost sarea și piperul cursei de la Melbourne, depășirile sale pe interior, pe exterior, în ace de păr, la aspirație sau în curbe rapide arătând că nu toți piloții au nevoie de hârtie semnată de șeful, toți inginerii și 51% din fanii echipei ca să inițieze procedura de apropiere de mașina din față.

În aceeași măsură însă, impetuozitatea sa s-a topit în spatele lui Alonso și, în loc să continue cursa senzațională de până atunci, s-a topit în lamentări de genul: cauciucurile sunt varză și cine e cretinul care m-a adus la pit-uri… Well, fiind vorba chiar de Martin Whitmarsh, poate e tentat să refrazeze.

Dacă Lewis s-a lăsat ghidonat de ingineri, Jens și-a făcut singur strategia și, cu noroc, a câștigat cursa pe merit! O prestație demnă de un campion mondial și cam ceea ce lumea aștepta de la marele Schumi, un anonim celebru în cursa asta. La un moment dat era în spatele lui Alonso, imediat după safety car. Alonso a urcat până pe 4, oprit doar de șicana mobilă Massa (pe care nu-l putea depăși fără scrisoarea de care aminteam mai sus) în vreme ce Schumi s-a oprit în spatele lui Alguersuari. Mă rog, să avem răbdare cu Schumi, încă îmi pare bine că e acolo, încă aștept să mă furnice cu o ispravă de-a lui… Deocamdata încearcă să-și pună numele lângă Alonso și Hamilton plângându-se că a fost împiedicat de cei 2 în calificări. Altfel cică s-ar fi calificat pe 4… Hmmm, își pierde Schumi cool-ul? Așa repede??

Nimic despre Kubica, din păcate. Un pilot solid, care dacă s-ar fi născut în altă țară ar fi avut poate deja o șansă serioasă la titlu. Așa, va rămâne probabil doar un pilot bun, la fel ca mulți alții…

Debutanții? Din nou, penibili și inutili în cursă. Mă îndoiesc că vom vedea ceva demn de povestit de la vreunele din echipele și piloții noi. Nico Hulkenberg era o speranță dar nu arată nimic deosebit. La fel Kobayashi, evoluție în nota obișnuită piloților japonezi. Adică kamikaze și atât.

Mai multe o să aflăm după Kuala Lumpur, când Vettel va spera să-și concretizeze în sfârșit avansul iar noi să plouă, dar nu prea tare.

Reclame

3 răspunsuri la „Jenson Schumacher

  1. eu unul sunt frustrat ca n-am comentarii – se stie asta 🙂 asa ca vreau neaparat sa-i spun lui radu ca imi place ceea ce scrie si sa continue!
    bravo!

  2. E putin cam acid, mai ales cu echipele noi 😉 , dar nimereste bine la tinta! Si ai tu dreptate, aduce comentarii 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s