Sebastien Vettel în pole position la Sakhir

Zilele trecute, Vettel răsufla ușurat că atenția mediei s-a abătut de la el din cauza „unui tip german, bătrân, care a revenit în sport”. Însă nu a durat mult căci astăzi germanii sărbătoresc: noul lor Schumacher pleacă din pole position în prima cursă a anului.

Încă din ultimele momente ale antrenamentelor de dimineață, când piloții au anticipat sesiunea de calificări și au mers cu cantități mici de benzină, s-a văzut cine merge cel mai bine: piloții Ferrari, Red Bull și Mercedes. McLaren nu se aflau acolo unde doreau.

Și a venit și vremea calificărilor. Cel mai fericit a fost Karun Chandhok, care a petrecut ziua de ieri și dimineața de astăzi la boxe, așteptându-și mașina. Indianul a reușit să iasă pe pistă și să facă 7 tururi, cu cel mai bun timp de 2:04.904. Ultimul timp. Colegul său, nepotul lui Ayrton a obținut 2:03.240.Nu putem să nu remarcăm realizarea echipei Hispania, aflată pe pistă pentru prima oară anul acesta. De altfel, Adrian Campos a declarat că Bahrain este de fapt prima sesiune de teste a echipei iar Colin Kolles, boss-ul Hispania, spune că abia în etapa a 4-a din Spania vom vedea adevăratul potențial al echipei.

Prima sesiune de eliminare i-a văzut afară pe toți piloții echipelor noi plus Jaime Alguersuari, care a derapat pe pistă în căutarea trasei perfecte. Glock a realizat cel mai bun timp dintre echipele noi.

A doua sesiune de eliminare îi vede afară pe Barrichello, Liuzzi, Hulkenberg, de la Rosa, Buemi, Kobayashi și Petrov. O sesiune dezamăgitoare pentru echipa Sauber, care spera la locuri mai bune pe grila de start. Vettel domină Q2 de pe prima poziție. Kubica și Sutil se strecoară printre favoriți.

Și începe Q3, prima sesiune a noului deceniu, marcată de cantități mici de combustibil și setul de cauciucuri pe care piloții vor începe cursa mâine. Este alegerea lor dacă vor trage tare pentru un timp bun sau vor conserva cauciucurile cu gândul al primul stint din cursă.

Minute stresante pentru echipe și mai ales timpii imediat de după oprirea cronometrului. Pe măsură ce piloții trec linia de sosire, vine confirmarea că Vettel va pleca din pole, urmat de piloții Ferrari, Hamilton, Rosberg, Webber, Schumacher și Button. Poziția a șaptea pentru septuplul campion mondial, la fel ca la prima sa cursă din carieră, Spa, 1991.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s