Monopostul McLaren, declarat legal de către FIA

Situația care ar fi putut deveni controversa începutului de sezon a fost dezamorsată astăzi când FIA a declarat pachetul aerodinamic al McLaren în acord cu regulile impuse de către Federație. Șasiul MP4-25 a trecut astăzi scrutinul stewarzilor FIA.

S-a speculat mult pe seama legalității aripioarei de rechin legată de eleronul spate, Red Bull declarând că în mod special Ferrari, ar fi încântați ca aceasta să fie declarată ilegală întrucât permite monopostului McLaren o viteză mai mare pe liniile drepte. McLaren au declarat că nu au de ce să se teamă întrucât monopostul lor este legal. Cu toate acestea, au sosit în Bahrain cu piese de schimb pentru a construi un monopost în conformitate cu ce se va întâmpla.

Șeful departamentului tehnic al FIA, Charlie Whiting a declarat că McLaren nu a încălcat nici o regulă și mașina a fost declarată legală de către stewarzi.

Later edit: deja, Bob Bell, șeful tehnic al echipei Renault și-a manifestat nemulțumirea. O altă problemă contestată a acestui șasiu este faptul ca aerul care intra prin fanta aflată pe botul mașinii, chiar deasupra volanului, este canalizat prin interiorul caroseriei și trimis în sus spre aripa spate, anulând alți curenți și efectul este acea secunda în plus la viteză obținută de McLaren pe linia dreaptă.

Anunțuri

2 răspunsuri la „Monopostul McLaren, declarat legal de către FIA

  1. Ar fi fost culmea,mai ales ca nu o sa uit niciodata cand FIA a interzis folosirea beriliului (2001), cea mai afectat echipa fiind Mclaren, iar cel mai favorizat fiind un oarecare Schumacher… Asa cum eleronul asta mi-a amintit si de declaratia lui Brawn(With a longer stroke, Merecedes reaches the same revs we do. God knows how they do it.) din aceeasi perioada…Asa cum Ferrari sigur nu s-ar fi suparat daca monopostul Mclaren ar fi fost declarat ilegal ,iar FIA nu stiu daca „s-ar fi sesizat” in legatura cu respectivul element aerodinamic asa cum destul de sigur nu s-a sesizat singur prin 99, ca beriliu folosit de Mercedes la motoare ar putea sa nu fie prea legal, fiind ‘vai de mine’ prea scump si impilicand costuri prea mari pt Formula 1,brusc asa,(sigur…ce zicea Brawn?).Desigur interzicerea acestui material nu a dus la reducerea costurilor da a aruncat Mclaren-ul intr-o groapa destul de adanca din care nu de mult a iesit.Ce or fi avand FIA cu cei de la Mclaren?(sa nu imi dati exemplu difuzorul de anul trecut ca nu”duce”)

  2. Eu cred ca mai degraba a fost un razboi intre Max Mosley si McLaren decat FIA vs Macca.
    Todt e un manipulator mai bun chiar ca Max, dar sa speram ca se va preocupa intai de starea de sanatate a F1 si apoi de interesele proprii.

    Frumoasa povestea cu beriliul, de mai sus, scrie un articol pe larg 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s