Ferrari folosește un nou prizon pentru pit-stop-uri mai rapide

Unul din cuvintele care descriu Formula 1 este inovație. Cu ocazia testelor de la Jerez toate echipele au adus mici schimbări și interpretări ale regulilor legate de monopostul din acest an. Am văzut tot felul de aripi deflectoare laterale, diverse interpretări ale aripii spate (cu mai multe segmente decât 2), diverse aripioare în zona oglinzilor retrovizoare, căști cu vizor încălzit electric pentru a evita aburirea acestuia. Ferrari au venit cu un nou design pentru prizonul (șurubul) care prinde roata. Acest nou design permite o mai ușoară manevrare cu ciocanul pneumatic de deșurubare a prizonului în încercarea de a micșora timpul opririlor la boxe.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Având în vedere că opririle la boxe vor privi aproape în totalitate schimbarea roților, Ferrari încearcă optimizarea schimbării roților pentru a obține timpi sub 3 secunde. Acest nou prizon se integrează perfect cu ciocanul pneumatic, ușurând munca mecanicului (ciocanul extrage capacul prizonului în mod automat) și se mai vorbește că aceste ciocane vor transmite un semnal vizual omului care ține paleta de stop&go. Acesta ar indica mașinii să plece în momentul în care ar vedea aprinse cele 4 semnale ale ciocanelor, fără să fie nevoit să se uite la cei 4 mecanici.

Mai puteți remarca cum capacul roții, interzis în acest sezon, a fost reinterpretat de Ferrari, noua formă (2 discuri mai mici, concentrice) având un efect aerodinamic și neîncălcând regulamentul.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s