FIA aflată în discuții cu Michelin


O sursă din cadrul echipei Michelin a dezvăluit că firma franceză este în discuții cu FIA pentru revenirea în F1, dar numai în cazul îndeplinirii anumitor condiții de către Federație. Deja, relațiile dintre FIA și Michelin s-au mai detensionat, plecarea producătorului francez de pneuri fiind cauzată de relația acestora cu Max Mosley.

Bridgestone a anunțat că se retrage la finalul acestui sezon iar Formula 1 se află în căutare de furnizori. Ultima participare a Michelin în F1 a avut loc acum 4 ani când Max Mosley dorea un singur furnizor de pneuri pentru toate echipele. Michelin a câștigat atât titlul la constructori cât și cel la piloți în 2005 și 2006, alături de Renault, punând capăt supremației Bridgestone – Ferrari de la începutul decadei.

Condițiile pe care Michelin le-ar impune pentru revenirea în Formula 1 sunt legate de reducerea consumului de combustibil și de reducerea emisiei de CO2.

Anunțuri

3 răspunsuri la „FIA aflată în discuții cu Michelin

  1. Ar fi benefica revenirea celor de la Michelin… daca exista competitie, se pot realiza imbunatatiri ale performantelor masinilor.

  2. nu cred ca vor fi iarasi mai multi furnizori. probabil se cauta pur si simplu inlocuitor pentru bstone. daca la inceput am fost reticent la ideea de a avea doar un singur producator de pneuri, acum mi se pare destul de corect si interesant asa – mai ales ca pentru asta s-au inventat mai multe specificatii de pneuri si echipele isi pot alege ordinea in care le folosesc.

    daca vor fi iarasi mai multi furnizori, se va ajunge inevitabil la lucrul ‘preferential’ – cu o singura echipa pentru asigurarea succesului si restul vor trebui sa-si adapteze monoposturile la o specificatie pe care o ‘alege’ echipa cea mai competitiva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s