Teste. Valencia. Prima zi

În prima zi de februarie pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia a început prima sesiune oficiala de teste pentru anul 2010. Ziua a început cu o scurtă sesiune foto pentru Mercedes GP MGP W01 și prezentarea Scuderia Toro Rosso STR5, după care reprezentanții a șapte echipe ce au reușit să pregătească noile mașini au trecut la muncă.

Clasamentul primei zile l-a avut pe prima pe poziție pe Felipe Massa. Din cauza condițiilor nevaforabile din Fiorano, Ferrari nu au reușit sa testeze anterior mașina și Ferrari F10 a debutat abia astăzi. Dimineață, brazilianul a făcut un tur cu 1:13.088, iar după amiază a reușit să-și îmbunătățească timpul – 1:12.574.

După spusele echipei, Massa a avut un program concentrat pe lucru cu setările de bază și pe analiza comportării noilor pneuri Bridgestone, parcurgând 102 de tururi, fără niciun fel de probleme serioase. Mâine, Felipe va continua testele cu Ferrari F10.

A doua poziție a fost ocupată de Pedro de la Rosa, ieri echipa prezentând noua mașină, astăzi testând-o. Spaniolul a reușit să uimească multă lume cu această poziție – mașina, care a fost concepută de inginerii BMW, s-a arătat rapidă și fiabilă.

La Mercedes GP programul de lucru a fost împărțit între cei doi piloți, dimineața la volanul MGP W01 a urcat Nico Rosberg, iar după masă l-a înlocuit Michael Schumacher. Jurnaliștii și fanii, care s-au adunat într-un număr mare au așteptat acest moment lângă boxele echipei. Michael a parcurs 40 de tururi, ocupând locul 3 la finalul sesiunii, Nico a termina pe 4.

Pilotul de teste de la McLaren, Gary Paffet a încercat primul pe pistă noua mașină MP4-25, cedându-i doar lui Felipe Massa la capitolul distanță parcursă și aratând al cincilea cel mai bun timp pe tur. Programul de dimineață a inclus câteva serii din 5 tururi, iar după masă echipa a trecut la încercarea setărilor. Gary a parcurs o distanță și a rămas mulțumit de balansul și conducerea mașinii. Mâine va fi înlocuit de Lewis Hamilton.

Williams a fost unica echipă care a început testele în Valencia fără prezentare oficială. Spre seară Rubens Barrichello a fost nevoit sa oprească pe circuit din cauza unor probleme tehnice, încă necunoscute. Brazilianul a terminat prima zi de teste pe locul 6.

Probleme tehnice au intervenit și la Toro Rosso, pe mașina proaspăt prezentată a cedat sistemul de control al cutiei de viteze și Sebastian Buemi a reușit să parcurgă doar 18 tururi, depășindu-l totuși pe cel care a arătat cel mai slab timp al zilei, Robert Kubica – în prima zi de teste noua mașină Renault a cedat liderului 2,5 secunde.

1. F. Massa – Ferrari F10  – 1:12.574  – 102
2. P. de la Rosa – Sauber C29 – 1:12.784 +0.210 – 74
3. M. Schumacher – Mercedes GP W01 – 1:12.947 +0.373 – 40
4. N. Rosberg – Mercedes GP W01 – 1:13.543 +0.969 – 39
5. G. Paffett – McLaren MP4-25 – 1:13.846 +1.272 – 86
6. R. Barrichello – Williams FW32 – 1:14.449 +1.875 – 75
7. S. Buemi – Toro Rosso STR5 – 1:14.762 +2.188 – 18
8. R. Kubica – Renault R30 – 1:15.000 +2.426 – 69

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Reclame

4 răspunsuri la „Teste. Valencia. Prima zi

  1. Da, si eu ma intrebam daca o sa faca ceva, ca prea seamana cu cel de anul trecut la aerodinamica. Kubica o da din lac in put.

  2. Nu e neaparat ca seamana. De exemplu: nasul e putin mai ingust, si uite ce interesant e rear wingul ala:D. Ideea e ca mi se pare lent… doua secunde jumate dupa o zi intreaga de teste… poate o sa isi revina, ca la look chiar „e frumoase culorile”. Chiar imi pare rau de Kubi… putea nimeri undeva mai bine… poate:D.

  3. acordati-i si voi macar cinci secunde 🙂 l-ati ingropat din prima pe saracul renault; e mult prea devreme sa judecam timpii si raporturile dintre team-uri; de fapt, cred ca mult prea devreme va fi pana la calificarile din bahrain, daca nu chiar pana la cursa propriu-zisa 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s