Sauber Ferrari şi Stefan Grand Prix vor înlocui BMW Sauber şi Toyota

După ce preluarea de către fondul de investiţii Quadbak s-a dovedit a fi fum şi oglinzi, BMW va vinde echipa de Formula 1 BMW fostului proprietar, Peter Sauber, cu condiţia ca aceasta să găsească un loc pe grila anului viitor. „Aşteptăm confirmarea participării în săptămâna ce vine” a declarat elveţianul de 66 de ani, sperând că va semna în curând înţelegerea Concorde cu FIA. A mai adăugat că  progresul monopostului 2010 este foarte bun, colaborarea cu Ferrari pentru motorizare este mai bună ca niciodată. Ultimul monopost Sauber motorizat de Ferrari este C24, înscris în sezonul 2005 şi pilotat de Felipe Massa şi Jaques Villeneuve. Monopostul de 2010 va fi numit C29 iar numele echipei va fi anunţat de către FIA în curând şi vor purta numerele 26 şi 27.

Ca piloţi, Peter Sauber îi vizează pe Jarno Trulli, Nick Heidfeld, Heikki Kovalainen, Kamui Kobayashi, Christian Klien şi experimentatul pilot de teste McLaren, Pedro de la Rosa. O reluare a colaborării  cu Petronas ar putea rezulta în reluarea denumirii de Sauber Petronas. De asemenea, rusul Vitali Petrov (GP2) ar putea aduce 10-15 milioane de dolari din sponsorizare şi ar putea fi luat în calcul de noua echipă.

Însă, locul echipei Sauber în campionat este ameninţat de fosta echipă Toyota, care, pentru a evita amenda de 150 de milioane pentru neonorarea acordului Concorde va ceda locul său echipei Stefan Grand Prix. Echipa sârbească este unul din cei care au acuzat FIA de selecţie injustă pentru calificarea ca echipă de F1. Echipa este condusă de compania AMCO şi şeful acesteia, Zoran Stefanovic. Se zvoneşte că echipa va folosi motoare Toyota la un preţ de 2010 şi 2011 şi va folosi fabrica din Cologne până îşi va muta operaţiunile în Serbia. Se pare că designul monopostului Toyota 2010 şi pilotul Kobayashi, cu sponsorizare în valoare de 5 milioane de dolari, fac parte din planurile Stefan Grand Prix.

În luna decembrie, Consiliul Motorsportului va decide direcţia pe care o vor lua privind cele 2 echipe.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s