Ayrton Senna – 10 ani în imagini (35/41)

20 octombrie 1991. Marele circ revenea la Suzuka însă Prost nu mai lupta pentru campionatul mondial ca în anii precedenţi. Mansell se afla la 16 puncte în urma lui Senna şi trebuia să îl domine pe Senna pentru a-şi păstra şansele de a deveni campion. Dar nu a fost să fie pentru englez în acel an.

La start Berger îi fură prima poziţie lui Senna, lăsându-l pe brazilian să facă faţă celor 2 Williams Renault. În turul 10, Mansell, care încerca să treacă de brazilian, iese de pe pistă, oferindu-i pe tavă campionatul lui Senna. Ayrton devenea triplu campion mondial. Recuperează terenul şi îl depăşeşte pe Berger în turul 18. Urmează un schimb de tururi rapide între cei 2 coechipieri dar pe finalul cursei, austriacul încetineşte cu probleme la motor. Senna încetineşte şi el şi îi permite lui Gerhard să îl depăşească în ultimul viraj, oferindu-i victoria.

senna35_02

A urmat celebra conferinţă de presă în care Senna, profitând de faptul că Mosley îl înlăturase pe Balestre de la conducerea FISA, a criticat încheierea celor 2 campionate anterioare, cu FISA amestecându-se în desfăşurarea curselor. Mosley susţinea transparenţa, comunicarea, deciziile corecte, exact ce îşi dorea Senna.

Senna, pilotul agresiv îşi încercase norocul în războiul cu FIA, şi, la fel ca pe pistă, a avut câştig de cauză. FIA nu a acţionat cum trebuia în cazul celor 2 coliziuni de la Suzuka şi în loc să ţină cont de integritatea sportului a ţinut cont de interesele comerciale şi de statutul de superstar a lui Ayrton. Incidentele de la Suzuka au schimbat Formula 1 pentru totdeauna şi au dat tonul pentru piloţii mai dispuşi spre mişcări agresive pe pistă (Schumacher fiind un bun exemplu de urmaş al lui Senna).

Conferinţa de presă de la Suzuka, 1991 aici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s